naroči si RSS novice RSS Novice Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj

2010
6
MAJ
REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ


 

Čeprav zagotavljanje parkiranja ni zdravstvena dejavnost v ožjem smislu,  smo zaradi želje urediti razmere skupaj z Občino Tržič pristopili k reševanju problematike parkiranja pred Zdravstvenim domom  Tržič (ZD) . Do jeseni naj bi tako zgradili  novo dodatno parkirišče z okrog 40 parkirnimi mesti tik ob sedanjem. Sredstva bodo v  1/3 deležih prispevali: Zdravstveni dom Tržič, Občina Tržič in Ministrstvo za zdravje. V času do izgradnje novega parkirišča pa smo spremenili režim parkiranja  pred zdravstvenim domom, predvsem z željo omogočiti parkiranje invalidom in težko pokretnim bolnikom čim bližje vhodu v ZD.  Glede tega smo se tudi sestali s predstavniki Društva invalidov Tržič in se skupaj dogovorili  za:

·         Za zapornico sta za invalide in težko pokretne bolnike 2 parkirni mesti (pred fizioterapijo levo od službenega vhoda). Invalidi, ki parkirajo tam, naj za vstop v ZD pozvonijo pri službenem vhodu, ki je sicer zaprt  za javnost;

·         Pri glavnem vhodu v ZD, na vzhodni strani, je 1 parkirno mesto rezervirano za invalide, klančina tudi omogoča dostop z invalidskim vozičkom;

·         Občini smo tudi predlagali, da zagotovi in označi parkirna mesta za invalide pred našo zapornico, kar je v njeni pristojnosti.

Navodilo za parkiranje:

Vsi, ki imajo zaradi svoje gibalne oviranosti pravico parkirati na prostoru za invalide, naj ob prihodu v ZD parkirajo na zgoraj opredeljenih mestih. V primeru, da je zapornica zaprta, naj pozvonijo in receptorka jim bo zapornico dvignila. Če bodo imeli fizične težave s parkiranjem, jim bodo pomagali parkirati reševalci, če bodo dosegljivi. Za red na parkirišču ZD Tržič so odgovorni reševalci in receptorka, zato bodo po potrebi opominjali na nepravilno parkiranje in po potrebi obveščali ustrezne organe (redarstvo, policija).

Opozorilo: parkiranje, ki ovira izvoz reševalnih vozil je strogo prepovedano. Na nujnih intervencijah gre večkrat  za minute.

Službeni vhod ob reševalnih vozilih je zaprt za javnost, razen kot že omenjeno, za invalide ali težko pokretne bolnike, ki bodo parkirali za zapornico. Vsi ostali obiskovalci ZD naj uporabljajo glavni vhod v ZD na vzhodni strani.

 

Tržič, 5.5.2010

 

Direktor OE ZD Tržič

Prim. mag. Iztok Tomazin, dr.med.

 

                                                                                  

                                                                        

 

uredil : Branka
Datum objave : Četrtek, 6 Maj 2010 13:39

REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ REŽIM PARKIRANJA PRED ZD TRŽIČ

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

 

Skupine novic

Splošno (156)

RSS Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj


ordinacijski časi zdravnikov
Ordinacijski časi
zdravnikov

uporabniško ime :

geslo :

 

poganja : gCMS v.2.91, izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2017, Vse pravice pridržane

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporarabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije