naroči si RSS novice RSS Novice Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj

2011
8
APR
Cepljenje proti gripi


Pozdravljeni,
iz Velike Britanije Health Protection Agency (HPA) v zadnjih tednih poroča o nekaj težkih primerih sezonske gripe s komplikacijami. Večina oseb z težkim potekom gripe je bila iz rizičnih skupin. Prevladuje lanski pandemski tip virusa gripe A(H1N1) 2009 in posamezni tipi virusa gripe tipa B.
Glede na podatke, ki jih kaže European Influenza Surveillance Network (EISN) se je sezona gripe v Evropi pričela. Razen v Veliki Britaniji poročajo o lokalnem širjenju še v 10 drugih Evropskih državah. V prilogi je poročilo iz 49. tedna od 6.-12. decembra.
V Sloveniji še ne beležimo širjenja gripe. Doslej so bili v letošnji sezoni le trije izolati gripe (en primer A(H3N2) (45. teden) in dva primera gripe B (v 48. in 49. tednu)).
Na Gorenjskem je bilo v okviru Mreže spremljanja akutnih respiratornih infektov, gripe in gripi podobnih bolezni v 49. tednu odvzetih pet brisov, od katerih sta bila dva pozitivna na adenoviruse in en na enteroviruse. Izven mreže so bili od 50. tedna izolirani pri posameznih primerih RSV.
Več lahko preberete na spletni strani IVZ:http://www.ivz.si/ in ECDC: http://www.ecdc.europa.eu/en/Pages/home.aspx.
Lepo vas pozdravljamo.
Andreja Krt Lah

uredil : Milena Medja
Datum objave : Petek, 8 April 2011 14:22

Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi Cepljenje proti gripi

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

 

Skupine novic

Splošno (156)

RSS Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj


ordinacijski časi zdravnikov
Ordinacijski časi
zdravnikov

uporabniško ime :

geslo :

 

poganja : gCMS v.2.91, izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2017, Vse pravice pridržane

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporarabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije