naroči si RSS novice RSS Novice Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj

2009
2
FEB
ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice


Iz Splošne bolnišnice Jesenice so nam posredovali dopis s spodnjo vsebino, ki se nanaša na izvajanje estetskih operacij

"Iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije  so nas ponovno opozorili, da naša bolnišnica  ne upošteva striktno  1.točke  25.člena Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja – estetske operacije. Ta med drugim govori, da ZZZS ni plačnik  pri odstranjevanju benignih – nenevarnih kožnih sprememb (pigmentna znamenja, fibromi, nevneti ateromi, lipomi, bradavice). Izjema so kožne spremembe, pri katerih obstaja sum ali nevarnost maligne alteracije.
Na kirurškem konziliju smo sprejeli sklep, da bomo na stroške ZZZS izrezali le še kožne spremembe, katere izrezanje bo indiciral specialist dermatolog po pregledu.
Zato vas naprošamo, da bolnike najprej napotite na pregled k dermatologu.
Pri benignih tumorjih, kot so lipomi, je potrebna napotitev na biopsijo, odstranitev pa potrebna le pri sumu na maligno alteracijo ali pri funkcionalni prizadetosti.
Upamo, da bomo pacientom čimprej sposobni ponuditi omenjene posege v samoplačniški obliki, aktivnosti v tej smeri že potekajo.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje.


                                                                          Strokovna direktorica:
                                                                         Sandra Tušar, dr.med."
 

uredil : Anica Hladnik
Datum objave : Ponedeljek, 2 Februar 2009 06:45

ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice ESTETSKE operacije v Splošni bolnišnici Jesenice

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

 

Skupine novic

Splošno (156)

RSS Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj


ordinacijski časi zdravnikov
Ordinacijski časi
zdravnikov

uporabniško ime :

geslo :

 

poganja : gCMS v.2.91, izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2017, Vse pravice pridržane

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporarabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije