naroči si RSS novice RSS Novice Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj

2011
14
NOV
IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA


Izbira osebnega zdravnika, ginekologa in zobozdravnika-za zavarovane osebe


Skladno s Pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja imajo zavarovane osebe pravico do izbire osebnega zdravnika - to je lahko splošni zdravnik ali zdravnik družinske medicine, otroški ali šolski zdravnik, ginekolog in zobozdravnik (v nadaljevanju: zdravnik).

Zdravnik, ki ima sklenjeno pogodbo z ZZZS in izpolnjuje pogoje za izbranega zdravnika je dolžan sprejeti vse zavarovane sebe, ki si ga izberejo. Odkloni jih lahko šele, ko preseže zapisano povprečje opredeljenosti v koloni I "Doseganje povprečja", za več kot 110 odstotkov v svoji dejavnosti, na območju izpostave ZZZS, kjer ima sedež dejavnosti. Če ima na območju izpostave ZZZS sedež dejavnosti en sam zdravnik, je ta dolžan sprejeti vse zavarovane osebe, ki si ga izberejo. Otroški in šolski zdravnik zaradi opredeljevanja ostale populacije ne sme odklanjati populacije za katero ima večinsko koncesijo.

V primeru, da osebni zdravnik zavarovani osebi ne omogoči izbire, pa iz podatkov iz tabel izhaja, da ji izbire ne bi smel odkloniti, se zavarovana oseba lahko pritoži in sicer najprej na vodstvo javnega zdravstvenega zavoda, če gre za zdravnika iz javnega zavoda. V kolikor spora v okviru javnega zdravstvenega zavoda ni moč rešiti, se zavarovana oseba lahko pritoži na pristojno območno enoto ZZZS. V primeru zasebnih zdravnikov, ki imajo sklenjeno pogodbo z ZZZS, se zavarovana oseba lahko pritoži neposredno na pristojno območno enoto ZZZS. Ob tem želimo zavarovane osebe opozoriti, da so podatki v tabelah informativni, stanje se lahko dnevno tudi spreminja (prekinitev zaposlitve, upokojitev zdravnika, smrt, novo zaposleni zdravnik, ki še nima, ali pa ima zelo malo opredeljenih zavarovanih oseb in še ni naveden v tabeli itd).

Tabele bo ZZZS objavljal 4x letno in sicer aprila (podatki na dan 28.2.), julija (podatki na dan 31.5.), oktobra (podatki na dan 31.8.) in januarja (podatki na dan 30.11.). Vsi izvajalci, ki imajo v koloni L zapisano 1,0 tim to pomeni, da imajo z ZZZS dogovorjen program zdravstvenih storitev za poln delovni čas. Drugačna številka pomeni, da je njihov delovnik ustrezno daljši ali krajši.

Seznam vseh osebnih zdravnikov, ginekologov in zobozdravnikov, ki jih lahko izberete za svojega izbranega osebnega zdravnika, ginekologa in zobozdravnika, si lahko ogledate s klikom na povezavo:

seznam aktivnih osebnih zdravnikov, ginekologov in zobozdravnikov

uredil : Branka
Datum objave : Ponedeljek, 14 November 2011 09:36

IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA, GINEKOLOGA, ZOBOZDRAVNIKA

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

 

Skupine novic

Splošno (156)

RSS Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj


ordinacijski časi zdravnikov
Ordinacijski časi
zdravnikov

uporabniško ime :

geslo :

 

poganja : gCMS v.2.91, izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2017, Vse pravice pridržane

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporarabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije