naroči si RSS novice RSS Novice Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj

2017
6
APR
Elektronsko naročanje


Enostaven postopek eNaročanja poteka preko izdane elektronske eNapotnice. 

E-napotnico izda vaš zdravnik napotovalec (vaš osebni izbrani zdravnik ali specialist) na podlagi enakih pravil, kot veljajo za izdajo zelene napotnice na papirju.

Glavne prednosti eNaročanja pacientom prinaša večjo dostopnost do naročanja, upravljanje s svojimi napotnicami na portalu zVem, manj čakanja na telefonskih linijah, obveščanje o terminih ter enostavno odpoved ali spremembo termina.

 

1. INTERNET - SPLETNO NAROČANJE

         Vzpostavite povezavo, vtipkajte spletni portal:  https://narocanje.ezdrav.si

         v spletni brskalnik "GOOGLE" vtipkate besedo: "enapotnica začetna stran"

2. VPIS ŠTEVILKE ZZZS KARTICE IN ŠTEVILKE E-NAPOTNICE

"NAROČANJE NA ZDRAVSTVENO STORITEV in PREGLED eNAPOTNICE" v katerega vnesete 9-mestno številko s kartice zdravstvenega zavarovanja (ZZZS številka) in 13-mestno številko eNapotnice.  Oba podatka sta izpisana na »Potrdilu o izdani eNapotnici«.

3. PREGLED eNAPOTNICE IN NAROČANJE

Po vnosu pravilne ZZZS številke in številke eNapotnice se prikaže vsebina eNapotnice. Prikazani so vsi podatki, ki jih je vnesel vaš zdravnik, ko je izdelal eNapotnico. Za nadaljevanje izberete gumb »Rezerviraj termin«.

S klikom na polje »Prikaži vse regije« se prikaže širši nabor izvajalcev zdravstvene dejavnosti (tudi izven regije pacienta).

Lahko izberete datum, po katerem se išče prvi prosti termin in določite uro termina z vnosom ure ter z uporabo gumbov »Pred« in »Po«. V tem primeru se v naslednjem koraku prikažejo vsi prosti termini.

4. POTRDITEV

»Potrdi« - potrdi se izbrani termin, pacient je naročen pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti. Na zaslonu se izpišejo vsi podatki naročila: izvajalec zdravstvene dejavnosti pri katerem je narejena rezervacija, podatki o pacientu, podatki o naročilu ter opomba zdravnika (posebna navodila za pregled, opozorila, ipd.).

5. IZDAJA POTRDILA O REZERVIRANEM TERMINU

O pravkar narejenem naročilu je mogoče izbrati različne načine posredovanja potrdila:

»Izpiši PDF (A4)«, »Izpiši PDF (A5)«, zahteva izbiro tiskalnika.

»Shrani PDF« zahteva potrditev shranjevanja.

»Pošlji e-poštno sporočilo« posreduje sporočilo na navedeni elektronski naslov.

»Pošlji »SMS« posreduje sporočilo na navedeno mobilno telefonsko številko.

Vpis eNapotnice v čakalni seznam izbranega izvajalca zdravstvene dejavnosti pomeni, da se s to napotnico lahko naročite pri drugem izvajalcu zdravstvene dejavnosti samo v primeru odpovedi te rezervacije.

5. OBVESTILO NA NAROČEN TERMIN

Sistem bo pacienta 14 dni oziroma 3 dni pred terminom avtomatsko opomnil na rezervirani termin. Opomnik se posreduje na kontaktne podatke na eNapotnici.

6. ODPOVED TERMINA

Če je bil za izbrano eNapotnico termin že rezerviran, se ga z izbiro:                                         »Odpoved termina« lahko odpove.

         Za nadaljevanje izberete gumb »Odpoved termina«.

         Po izbiri »Odpoved termina« se prikaže zaslon za vnos vzroka odpovedi, v katerega je nujno vnesti vzrok za odpoved termina. Vzrok odpovedi se lahko izbere iz seznama vzrokov in se dodatno obrazloži v drugem polju. Obrazložitev vzroka odpovedi je obvezna v primeru izbire »ostalo«.

         Po vnosu vzroka in potrditve se postopek zaključi z obvestilom o uspešni odpovedi.

7. POMOČ UPORABNIKOM eNAROČANJA

Za pomoč uporabnikom pri vprašanjih, ki se bodo pojavila v zvezi z delovanjem in uporabo storitve eNaročanje in tudi drugih storitev eZdravja, je organiziran Center za pomoč uporabnikom. Dosegljiv je na brezplačni številki 080 24 45, preko spletnega obrazca na strani http://podpora.ezdrav.si ali naslova podpora@ezdrav.si. Klicni center nudi tudi možnost naročanja pacientov z izdano eNapotnico pri kateremkoli izvajalcu v Sloveniji.

 

 INFO TOČKA

"POMOČ PRI E-NAROČANJU E- NAPOTNIC"

 

ZD RADOVLJICA

       PRITLIČJE, SPREJEMNA PISARNA: VSAKO SREDO, ČETRTEK IN PETEK V ČASU OD 14.30 DO 15.30 URE.

Za pomoč in dodatne informacije se boste lahko obrnili na sestro Leo, ki vam bo pomagala pri naročanju.

uredil : Mateja
Datum objave : Četrtek, 6 April 2017 20:44

Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje Elektronsko naročanje

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

 

Skupine novic

Splošno (156)

RSS Osnovno zdravstvo Gorenjske OZG Kranj


ordinacijski časi zdravnikov
Ordinacijski časi
zdravnikov

uporabniško ime :

geslo :

 

poganja : gCMS v.2.91, izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2017, Vse pravice pridržane

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporarabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije