Obvestila

Kontakt

OZG OE ZD Jesenice
Cesta M. Tita 78,
4270 Jesenice

Direktor OE: prim.Saša Letonja, dr.med.spec. internist
Glavna medicinska sestra: Ester Škerjanc, dipl.med.sestra, mag.org.

Telefon: 04 5868 100
Faks: 04 5868 171
E-pošta: upravazd@zd-jesenice.si

NUJNO OBVESTILO OB POJAVU OŠPIC

23. december 2019

NUJNO OBVESTILO

Ker smo v zadnjem času na Gorenjskem zaznali  veliko število obolelih za ošpicami, vam podajamo nekaj osnovnih informacij glede ošpic in ukrepov ob sumu na ošpice. Ošpice so zelo nalezljiva otroška bolezen. Povzroča ga virus ošpic, prenaša se s kužnimi kapljicami, ki se lahko več časa zadržijo v prostoru.

Vse osebe zato naprošamo, da v kolikor se pojavi povišana telesna temperatura (nad 38 st.C) in izpuščaj (rdeč, zlivajoč izpuščaj rahlo dvignjen nad nojem kože), prehladni znaki ali vnetje očesnih veznic, naj ne vstopajo v stavbo zdravstvenega doma oziroma v prostore Urgentnega centra Jesenice, ampak naj po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika.

Ukrep je nujno potreben za zagotovitev pogojev za obravnavo ostalih bolnikov, saj je ob vstopu bolnika z ošpicami stavbo potrebno zapreti in zračiti vsaj dve uri.

Za vse ostale informacije prosim pokličite svojega osebnega zdravnika ali na informacije ZD-ja, na telefonsko številko 04 5868 100, med vikendom in v nočnem času pa v Urgentni Center Jesenice na telefonsko številko  04 5868 385.

 
Prosimo za vaše sodelovanje!

« nazaj na seznam