OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

OZG OE ZD Jesenice
Cesta M. Tita 78,
4270 Jesenice

Direktor OE: Maja Robič, dr.med., spec.druž.med.
Glavna medicinska sestra: Tjaša Čebašek, dipl.m.s., ET

Telefon: 04 5868 100
Faks: 04 5868 171
E-pošta: upravazd@zd-jesenice.si

Dan odprtih vrat - petek, 15. september

14. september 2023

Svetovna zdravstvena organizacija je 17. september razglasila za Svetovni dan varnosti pacientov, v Sloveniji potekajo aktivnosti pod sloganom Glas pacientu.

V Zvezi organizacij pacientov Slovenije so skupaj z društvi pacientov in zdravstvenimi ustanovami organizirali različne aktivnosti, več na spletni strani https://www.zveza-pacientov.si/
Pripravili so tudi zloženko, ki pacientom laično in enostavno predstavlja pet korakov za njihovo večjo varnost.
 
Eden od dogodkov bo DAN ODPRTIH VRAT, ki bo potekel v PETEK, 15.9.2023. Med izbranimi ustanovami je tudi Zdravstveni dom Jesenice, ki je bil iz strani pacientov prepoznan kot primer dobre prakse.

Program dneva odprtih vrat v ZD Jesenice:

Stojnice (od 9. do 14. ure)
svoje delo in aktivnosti bodo predstavili Zdravstveno vzgojni center Jesenice, Center za krepitev zdravja Kranj, Zveza društev za boj proti raku (ustno zdravje, meritve in vpis za vodene oglede po ZD), Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, Združenje bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije – klub Bled, Društvo diabetikov, Društvo za osteoporozo 
Voden ogled ZD Jesenice bo ob 11. uri, okrogla miza na temo varnosti pacientov pa ob 12. uri.

Namen Dneva odprtih vrat je narediti korak v smeri tesnejšega sodelovanja vseh zdravstvenih ustanov z društvi. Zdravstvo se spreminja in opolnomočen pacient, ki razume svojo diagnozo in se strinja s terapijo, je bolj varen.

« nazaj na seznam