OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

OZG OE ZD Jesenice
Cesta M. Tita 78,
4270 Jesenice

Direktor OE: Maja Robič, dr.med., spec.druž.med.
Glavna medicinska sestra: Tjaša Čebašek, dipl.m.s., ET

Telefon: 04 5868 100
Faks: 04 5868 171
E-pošta: upravazd@zd-jesenice.si

OBVESTILO O STAVKI ZDRAVNIKOV družinske medicine v ZD Jesenice vključno z zdravstvenima postajama Žirovnica in Kranjska Gora

24. januar 2024

Družinski zdravniki v Zdravstvenem domu Jesenice bomo podprli stavko zdravnikov in zobozdravnikov, ker si želimo boljših delovnih pogojev in manjših administrativnih obremenitev.
Zaenkrat bodo ambulante družinske medicine še delovale po ustaljenem urniku. Uporabniki naj se v primeru zdravstvenih težav obračajo na ambulante svojih izbranih osebnih zdravnikov, do katerih lahko dostopajo osebno, po telefonu, preko pošte in aplikacije DoZdravnika.

Komunikacije po e-pošti v splošnih ambulantah v času stavke ne bo, ostale ambulante in dejavnosti bodo dosegljive na enak način kot doslej.
Komunikacija s splošnimi ambulantami po elektronski pošti bo od 27. januarja 2024 naprej začasno ukinjena. Elektronski dostop bo omogočen preko aplikacije DoZdravnika, kar bo možno urediti s pomočjo zdravstvenih administratorjev oz. medicinske sestre v ambulanti.
QR koda - bližnjica DoZdravnika:


Poleg tega v času zdravniške stavke družinski zdravniki ZD Jesenice ne bomo izdajali:
- potrdil za komercialne zavarovalnice
- potrdil za prehrano na delovnem mestu
- potrdil za dodatne dni dopusta pri kroničnih bolnikih 
- potrdil za udejstvovanje na športnih rekreativnih tekmovanjih.

V času stavke zdravnikov opažamo povečan obisk Urgentnega centra Jesenice. Glede na to, da splošne ambulante v Zdravstvenem domu Jesenice trenutno še delujejo po ustaljenem urniku ter delovni procesi niso okrnjeni, prosimo, da pred obiskom Urgence preverite možnost obiska pri svojem izbranem zdravniku.

Vljudno še prosimo, da se za obisk pri izbranem ali nadomestnem zdravniku ustrezno pripravite, z namenom, da bi z enim obiskom zdravnika uredili vse potrebno: preverite zaloge zdravil, veljavnost napotnic, naročilnic za medicinsko tehnične pripomočke, za plenice/vložke.

Stavka traja do prekinitve oz. do izpolnitve stavkovnih zahtev.

 

                                                                                                                                  Kolektiv družinskih zdravnikov ZD Jesenice

« nazaj na seznam