OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

OZG OE ZD Jesenice
Cesta M. Tita 78,
4270 Jesenice

Direktor OE: Maja Robič, dr.med., spec.druž.med.
Glavna medicinska sestra: Tjaša Čebašek, dipl.m.s., ET

Telefon: 04 5868 100
Faks: 04 5868 171
E-pošta: upravazd@zd-jesenice.si

ZDRAVSTVENO ADMINISTRATIVNI CENTER ZA VSE SPLOŠNE AMBULANTE

7. junij 2023

V Zdravstvenem domu Jesenice smo konec januarja začeli uvajati zdravstveno administrativni center (ZAC). S tem smo zdravstvene sodelavce v ambulantah družinske medicine razbremenili administrativnega dela in hkrati pacientom olajšali dostopnost do ambulant. Poskusno je na ta način deloval manjši del ambulant, od ponedeljka, 12.6.2023, bodo vključene preko ZAC vse splošne ambulante na Jesenicah. Splošne ambulante v Kranjski Gori in Žirovnici bodo vključene kasneje.

Kako deluje ZDRAVSTVENO ADMINISTRATIVNI CENTER?
Ko pacient pokliče v svojo ambulanto (telefonske številke ostajajo enake), se oglasi zdravstvena administratorka. Zdravstvena administratorka naredi triažo klicev, odpre obravnavo, vse potrebne podatke vpiše v informacijski sistem. Osebje v ambulanti vidi zapis ter vrne telefonski klic, v kolikor je to potrebno.
 
V primeru, da pacient potrebuje nujni posvet z medicinsko sestro ali zdravnikom, se telefonski klic preveže naprej v ambulanto. V kolikor se medicinska sestra v ambulanti zaradi procesa dela ne more javiti, se klic zabeleži v informacijski sistem in medicinska sestra vrne klic pacientu.

Zdravstvena administracija tudi usmerja paciente na uporabo aplikacije DoZdravnika in možnosti naročanja na termin preko omenjene aplikacije.

Cilj vključitve administrativnega kadra v ambulante splošne medicine je razbremenitev zdravstvenih delavcev in hkrati omogočiti hitrejšo in učinkovitejšo dostopnost do splošnih ambulant.

« nazaj na seznam