OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

OZG OE ZD Jesenice
Cesta M. Tita 78,
4270 Jesenice

Direktor OE: Maja Robič, dr.med., spec.druž.med.
Glavna medicinska sestra: Tjaša Čebašek, dipl.m.s., ET

Telefon: 04 5868 100
Faks: 04 5868 171
E-pošta: upravazd@zd-jesenice.si

ZD Jesenice si prizadeva za še več sodelovanja z lokalnimi društvi bolnikov

18. junij 2024

V Zdravstvenem domu Jesenice smo v začetku junija organizirali prvo delovno srečanje s predstavniki društev bolnikov v lokalnih skupnostih občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora - z namenom  izmenjave informacij o programih in storitvah, izmenjave izkušenj in dobrih praks med predstavniki stroke in predstavniki društev ter z namenom povezovanja med predstavniki društev bolnikov. Srečanja so se udeležile predstavnice Zavoda Jelša - center za izobraževanje, usposabljanje in rehabilitacijo, Združenja Europa Donna, Društva invalidov Kranjska Gora, Društva onkoloških bolnikov, Društva diabetikov Jesenice, Društva bolnikov z osteoporozo Jesenice.

Predstavnice ZD Jesenice smo prisotnim na delovnem srečanju predstavile delo referenčnih (preventivnih) ambulant, cepilni center, delo patronažne službe in Zdravstveno administrativni center. S predstavnicami društev bolnikov smo se dogovorili za vzajemno sodelovanje, izvedbo predavanj oziroma delavnic, dobro sprejeti in že poznani v lokalnem okolju so Dnevi zdravja, Dan odprtih vrat ZD in vse aktivnosti našega Zdravstveno vzgojnega centra. Po drugi strani si v ZD želimo preko društev bolnikov pozvati občane k aktivnejši odzivnosti na preventivne programe ZORA, DORA in SVIT. Opozoriti želimo na brezplačne zdravstvene storitve v času ko smo še zdravi!, kar je v našem zdravstvenem sistemu najboljše.

V ZD Jesenice se zavedamo pomena sodelovanja z lokalnimi skupnostmi, pri tem so društva pacientov pomemben most med našo organizacijo in posamezniki. Zahvaljujemo se vsem lokalnim društvom, ki so se udeležili sestanka, saj tako lahko dobimo širšo sliko, kaj so potrebe posameznih skupin. Z majhnimi koraki, ki vodijo k boljšemu zdravju posameznikov in kakovostni zdravstveni oskrbi s strani naših zaposlenih, bomo skupaj uresničili naše poslanstvo: »Zadovoljni zaposleni varno skrbijo za zadovoljne bolnike

« nazaj na seznam