NAŠE DEJAVNOSTI

TESTIRANJE COVID-19

TESTIRANJE v ZD JESENICE (ZAŠČITNA MASKA JE OBVEZNA!)

URNIK HAGT 

Nov urnik testiranja velja od ponedeljka 27.2.23:

ponedeljek od 8h do 9h
torek od 8h do 9h
sreda od 8h do 9h
četrtek od 8h do 9h
petek od 8h do 9h 

Vikendi in prazniki zaprto!

PCR 

Na samoplačniško PCR testiranje se naročite na e-naslov: covid@zd-jesenice.si. Naročila sprejemamo izključno po e-pošti. V e-pošto napišite številko zdravstvene kartice in telefonsko številko. O terminu testiranja boste obveščeni preko sms-a.

SAMOPLAČNIKI
PCR - 80 eur
Za samoplačniški HAGT naročanje ni potrebno.

HAGT - 4,5€.

PROTOKOL TESTIRANJA
Najprej opravite samotestiranje. V primeru pozitivnega izida se okužba z virusom preverja z brezplačnim HAGT pri pooblaščenih izvajalcih.
Na Covid vstopno točko Jesenice pridete brez naročanja, s seboj prinesite testno ploščico ali fotografijo testne ploščice iz katere je razviden pozitiven rezultat ter kartico zdravstvenega zavarovanja in mobilno telefonsko številko.

Če je tudi HAGT pozitiven, je okužba potrjena - sledi samoizolacija, bolniški stalež za zaposlene in digitalno potrdilo s QR kodo, veljavno v EU.
Če je HAGT negativen in oseba nima simptomov, okužba ni potrjena.
Če je test negativen in oseba ima simptome, se morate samoizolirati za 72 ur in nato ponoviti HAG test.


PREKINITEV IZOLACIJE MED 7. IN 10 DNEM PO POZITIVNEM TESTU (na HAGT pri uradnih izvajalcih)
Oseba se z dokazilom o pozitivnem testu HAGT (npr. izpis iz aplikacije zVem, SMS s pozitivnim izvidom testiranja) naroči na ponoven test HAGT pri izvajalcu testiranja in dokazilo predloži na vpogled. Testiranje je brezplačno.

Z namenom obvladovanja širjenja okužb priporočamo, da se oseba naroči na HAGT po predhodno opravljenem (negativnem) testu HAGS za samotestiranje. Če je HAGS test 7. dan pozitiven, oseba nadaljuje z izolacijo in lahko testiranje HAGT za prekinitev izolacije opravi do konca 10. dneva. Po tem času pa se izolacija prekine tudi brez (ponovno) opravljenega testa HAGT.

Oseba (z dokazilom o pozitivnem testu HAGT, npr. izpis iz aplikacije zVem, SMS s pozitivnim izvidom testiranja) pride na ponoven test HAGT k izvajalcu testiranja 7.dan (npr. testirani v sredo, izolacijo lahko prekine naslednjo sredo) in dokazilo predloži na vpogled. Testiranje je brezplačno.


DIGITALNO POTRDILO
Oseba, ki 7. dan prekine izolacijo na podlagi negativnega HAG testa, dobi EU DCP potrdilo o HAG testiranju, ki velja 48 ur. Šele po poteku 48 ur pa je možno natisniti EU DCP o prebolevnosti, ki velja v celotni Evropski uniji.

PCR TESTIRANJE
Na PCR test vas od 1. februarja 2022 lahko naroči oz. napoti samo vaš osebni zdravnik ali pediater. Napotitev na PCR test je strokovna odločitev zdravnika. Napoteni bodo predvsem kronični bolniki, imunsko oslabljeni, nosečnice in otroci z možnim težjim potekom.

POTRJEVANJE OKUŽBE COVID-19 S HITRIMI TESTI
S 1. februarjem 2022 velja, da je pokazatelj okužbe z virusom COVID-19 hitri antigenski test (HAGT), opravljen pri pooblaščenih izvajalcih. Potrjevanje s PCR testi ni več potrebno, razen kadar tako presodi vaš zdravnik.