NAŠE DEJAVNOSTI

SPLOŠNE AMBULANTE ZA ODRASLE

ZD Jesenice pacientom ponuja nov, enostavnejši način naročanja zdravil, napotnic, staležev in pošiljanja sporočil.

V primeru, da še niste uporabnik doZdravnika, vas vabimo k enostavni registraciji na spletnem naslovu www.dozdravnika.si

bližnjica DoZdravnika:
Za predstavitev delovanja DoZdravnika, navodila in pomoč kliknite tukaj.

V ZD Jesenice deluje 11 ambulant splošne in družinske medicine, kjer vam zdravniki, nosilci dejavnosti teh ambulant, nudijo storitve osnovne zdravstvene dejavnosti. Ambulante za odrasle vodi gospa primarij dr. Marjeta Zupančič.

ARLIČ KRAMAR Nika, dr. med. specialist družinske medicine

BENEDIK TILI Bernarda, dr. med.

FERJAN NOČ Maja, dr. med. spec. družinske med. 

KOROŠEC Neža, dr. med. spec.družinske med.

KUNŠIČ Urška, dr. med. spec. druž. med. (bivša amb. Kralj Odar)

KRAJNIK Marko, dr. med. specialist družinske medicine

MIJAILOVIĆ Zoran, dr. med. spec.družinske medicine

REŠEK Metod, dr. med. spec.spl.medicine

SKALJA UDERMAN Jerneja, dr. med. spec. druž. med. (bivša amb.Kralj Odar)

ŠEMRL Lea, dr. med. (bivša amb. dr. Dežman)

prim. ZUPANČIČ Marjeta, dr. med. spec. MDPŠ


ZD Jesenice izvaja zdravstveno oskrbo tudi v dveh domovih za starejše, kjer imamo dve ambulanti splošne in družinske medicine: 

CEGNAR Alenka, dr.med., spec. družinske med. - Mavida domovi, d.o.o., Podružnica Kranjska Gora  

ROBIČ Maja, dr.med., spec. družinske med. - Dom starejših občanov Franceta Berglja Jesenice


Splošne ambulante imamo tudi v dveh zunanjih zdravstvenih postajah - Kranjska Gora in Žirovnica:

BERTALANIČ BARBARIČ Blanka, dr.med., spec.druž.med. - ZP Kranjska Gora

BUCEK-JEZERŠEK Tanja, dr.med, spec.spl.med. - ZP Kranjska Gora

GOLJA MOJCA, dr.med., spec.spl.med. - ZP Žirovnica

VOGELNIK Urška, dr.med., spec. druž.med. - ZP Žirovnica

Za obisk pri zdravniku se je potrebno predhodno naročiti.
Oblike naročanja in odsotnosti najdete s klikom na priimek vašega zdravnika ali v skupnem urniku ORDINACIJSKI ČASI.
Telefonski način naročanja je zaradi organizacije dela časovno omejen. Dopoldan smo dosegljivi do 13. ure, popoldan do 18. ure - zadnja ura ordinacijskega časa je namenjena hišnim obiskom in administraciji.

ARHIV OBVESTIL -

Z 12.2.2024 v ambulantah družinske medicine povsem ukinjamo komunikacijo preko e-pošte.
Elektronska komunikacija bo odslej potekala po varnejši poti preko spletne rešitve DoZdravnika. Ta omogoča naročanje zdravil, napotnic, urejanje bolniškega staleža ali komunikacijo z ambulanto izbranega zdravnika.
V primeru, da še niste uporabniki doZdravnika in imate osebnega zdravnika v ZD Jesenice, vas vabimo k enostavni registraciji na spletnem naslovu www.dozdravnika.si. Zaradi varovanja osebnih podatkov po registraciji zaprosite za verifikacijo v ambulanti osebnega zdravnika. DoZDravnika omogoča, da pacient na svojem uporabniškem imenu lahko doda tudi svojca ali drugo zavarovano osebo, ki ni samostojna pri uporabi elektronskih naprav (starostniki) in preko svojega uporabniškega imena naroča zdravila, napotnice ipd. za svojca.
Poleg e-komunikacije preko DoZdravnika še vedno obstaja možnost telefonskega kontakta preko Zdravstveno administrativnega centra, osebnega kontakta v ambulanti izbranega zdravnika ter preko klasične pošte.

16.1.2024
OBVESTILO IZ ZP KRANJSKA GORA
Spoštovani pacienti,
obveščamo vas, da bomo v Zdravstveni postaji Kranjska Gora s 1. februarjem 2024 spremenili delovni čas splošnih/družinskih ambulant Tanje Bucek Jezeršek, dr. med. spec. spl. med. in Blanke Bertalanič Barbarič, dr. med. spec. druž. med.
Po novem bosta ambulanti odprti dvakrat tedensko popoldan – ob torkih in sredah (13-20h). Ostale dneve (ponedeljek, četrtek in petek) bosta imeli kot doslej dopoldanski ordinacijski čas (7-14h).
Vsi njuni pacienti lahko delovni čas ambulante vedno preverite tudi na spletni strani ZD Jesenice.

25.10.2023
PRIPRAVLJAMO SE NA NAPOVEDANE UPOKOJITVE OZ. ODSOTNOSTI ZDRAVNIKOV - KAJ LAHKO PRIČAKUJETE PACIENTI? 
Predvidoma od novembra 2023 do sredine februarja 2024 se zaradi upokojitev/odhoda zdravnikov obeta problem nadomeščanja dveh splošnih ambulant. Načrtovana je reorganizacija dela s prilagojenim urnikom dela ambulant glede na kadrovske zmožnosti. V nadomeščanje bodo vključeni praktično vsi družinski zdravniki ZD Jesenice.
Dr. Benedik – Tili Bernarda odhaja v pokoj. V zadnjem času jo je nadomeščala Manca Bergant, ki pa z novembrom odhaja na specialistični izpit. Po izpitu se predvidoma ne bo vrnila v ambulanto Benedik, ampak bo v ZP Žirovnica predvidoma v marcu 2024 prevzela ambulanto dr. Golja Mojce, ki se upokoji. Na specialistični izpit odhaja tudi dr. Šemrl Lea (prevzela je ambulanto dr. Dežman, ki se je upokojila že pred časom). Dr. Šemrl se bo vrnila v maju 2024 in prevzela ambulanto.
Tudi v tem času bomo -po naših najboljših močeh- poskrbeli za vse paciente. Vzpostavljena je že administrativna ambulanta, v kateri bo poskrbljeno za izdajo receptov in druga administrativna opravila. Medicinski sestri obeh ambulant bosta triažirali paciente k različnim zdravnikom. Nadomestni zdravnik bo zadolžen za obravnavo akutnih pacientov, glede na kadrovske zmožnosti pa še en zdravnik za obravnavo vseh naročenih pacientov. Paciente prosimo, da pri naročanju terapij in napotnic podajate jasne informacije, pri prošnjah za izdajo bolniških listov pa navajate točne datume. Le uporabne informacije s točnimi podatki bodo olajšale delo timov v ambulantah in omogočile ustrezno obravnavo zdravstvenega stanja. V primeru nujnih stanj pokličete ambulanto NMP oz. številko 112.
Zagotavljanje primarne zdravstvene oskrbe je naša naloga, zato si bomo prizadevali, da zagotovimo čim bolj nemoteno zdravstveno varstvo naših občanov. Ob tem vas prosimo za sodelovanje in razumevanje nastale situacije. Vodstvo Zdravstvenega doma Jesenice se skupaj z občinami ustanoviteljicami že dlje časa trudi najti dolgoročno rešitev. Aktivno že ves čas iščemo nove sodelavce. Prizadevamo si, da bi pridobili vsaj enega dodatnega zdravnika, saj ga nedvomno nujno potrebujemo.


POENOSTAVLJEN DOSTOP DO ZDRAVSTVENIH STORITEV
V avli zdravstvenega doma svoje naročilo (napotnico, recept, medicinski pripomoček, naročilnice za plenice/vložke) zapišete na pripravljen obrazec in ga oddate v nabiralnik vašega zdravnika, prav tako v avli. Prevzem naročenega je vsak delovnik od 10. do 19. ure. Prevzem zdravil opravite v Lekarni naslednji dan po 15. uri oz. v roku treh dni.