NAŠE DEJAVNOSTI

OTROŠKI IN ŠOLSKI DISPANZER

POMEMBNO!
Elektronska komunikacija po novem preko doZdravnika
Spoštovani starši,
tudi v otroškem in šolskem dispanzerju Zdravstvenega doma Jesenice zaradi bolj varne in enostavnejše komunikacije prehajamo na portal doZdravnika, ki bo v kratkem zamenjal komunikacijo preko e-pošte.

PRIJAVA - 

Prosimo vas, da v prihodnje naročila in sporočila oddajate na tem portalu. Registrirati morate sebe kot starša in potem v portal povezati vašega otroka.
NAVODILA - Pomoč | doZdravnika

JUNIJ 2024


V času odsotnosti otrokovega izbranega pediatra se lahko naročite v ambulanto, ki dela po razporedu. Vsakodnevni razpored dela pediatrov je objavljen tudi na odzivniku otroškega dispanzerja tel.št. 04 5868 123. Kadar je otroški in šolski dispanzer v popoldanskem času zaprt, se v nujnih primerih zglasite v ambulanto urgentnega centra SBJ.


URNIK in KONTAKT ZDRAVNIKOV
KRAJNIK Franci,
dr.med. specialist pediater

KOROŠEC NOČ Zala,
dr.med. speialist pediater

LEDINA Teodora,
dr.med. specialist pediater


NAROČANJE
PO TELEFONU se naročite pri medicinski sestri otrokovega izbranega zdravnika
dopoldan: 07:30 - 13:00, popoldan: 13:00-19:00
dr. Krajnik tel. št. 04 5868 105
dr. Korošec Noč 04 5868 111
dr. Ledina 04 5868 104

ELEKTRONSKO: sporočilo doZdravnika
ALI OSEBNO v ordinacijskem času ambulante

Zadnja ura ordinacijskega časa je namenjena administrativnemu delu.


ČAKALNA DOBA 
od enega do treh dni; NUJNI TAKOJ!
NUJNI PRIMERI: motnje zavesti, težko dihanje, hude poškodbe, vročinski krči, hude bolečine, huda alergijska reakcija

ODMOR ZA MALICO
dopoldne od 10:30 do 11:00, popoldne od 16:00 do 16:30

OBVESTILO - 17.1.2024
Spoštovani starši in pacienti,                                                                                                
obveščamo vas, da bo pediater dr. Krajnik Franci septembra 2024 zaradi upokojitve prenehal z delom. Ambulanto bo prevzela pediatrinja dr. Bešić Maksim. O preregistraciji k novemu osebnemu zdravniku boste obveščeni naknadno.
Ambulanti dr. Ledina in dr. Korošec Noč sta polno zasedeni in na novo pacientov več ne registrirata.
Prosimo za razumevanje.
Kolektiv otroškega in šolskega dispanzerja ZDJ


PRIPOROČAMO
da si ogledate Strokovne smernice za vključenost otrok v vrtec/šolo glede na zdravstveno stanje otroka
in Smernice Vključitev v vrtec/šolo po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi 


PROŠNJA STARŠEM ZA SODELOVANJE - PRIPOROČILA IN NAVODILA

Da bodo vsi otroci, ki zdravstveno oskrbo potrebujejo, to tudi dobili, prosimo za razumevanje in sodelovanje. Na ambulanto se obrnite takrat, ko otrok potrebuje obravnavo. Marsikatero stanje lahko poskusite rešiti sami. 

o komarjevi piki (hlajenje, Fenistil gel), odstranjevanje klopov (posebna pinceta v lekarni, več na nijz/pravocasno-se-zascitimo-pred-klopi-saj-lahko-prenasajo-bolezni)
o nekajdnevni prehlad brez vročine ali brez težkega dihanja (toaleta nosu, kapljice za nos do 5 dni, ustrezna hidracija, zadosti tekočine)
o rahlo povišana temperatura, ki traja manj kot 3 dni (zdravila za zniževanje temperature, na voljo v lekarni brez recepta, Paracetamol svečke, Calpol, Lekadol, Ibubrufen svečke ali sirup, preberite Vrocina-pri-otroku)
o razni izpuščaji, zaradi katerih otrok nima težav, se ne slabšajo in ob intenzivni negi z negovalnimi mazili izginejo v roku enega tedna
o manjše odrgnine in praske (izpiranje rane, sterilni obliž)
o bradavice (številni preparati so dostopni v lekarnah)

ZDRAVILA IN MEDICINSKI PRIPOMOČKI
V primeru, ko otrok redno prejema več zdravil in uporablja tudi medicinske pripomočke, le-te naročajte naenkrat in ne vsako stvar posebej.
BOLNIŠKI STALEŽ
Za urejanje bolniškega staleža navedite točne otrokove podatke, podatke starša, ki bo v staležu in točen datum odsotnosti z dela (od-do).
Starš mora ob nastopu nege izpolniti OBRAZEC – Izjava upravičenca za uveljavljanje začasne zadržanosti od dela zaradi nege otroka.
To lahko sedaj uredite od doma in prihod v dispanzer zaradi podpisa ne bo več potreben.
RECEPTI
Po naročilu pišemo recepte le za tista zdravila, ki jih otrok redno prejema zaradi svoje kronične bolezni.
Zdravil za zniževanje temperature (Paracetamol svečke, Calpol, Brufen, Daleron, Lekadol, Ibuprofen,…) na željo staršev ne pišemo, ker so na voljo v lekarni brez recepta.

ZA VSE ZDRAVSTVENE STORITVE, TUDI ZA NAROČANJE RECEPTOV IN NAPOTNIC, MORATE IMETI S SEBOJ KARTICO ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA!
Recepte in nenujne napotnice piše samo izbrani pediater. Dobite jih en dan po naročilu.
Naročeni otroci imajo prednost pred nenaročenimi! Izjema so samo nujni primeri. Le v nujnih primerih (hude poškodbe, vročinski krči, hude bolečine, težko dihanje ) je otroka dolžan pregledati neizbrani pediater. V času odsotnosti otrokovega pediatra je zagotovljeno nadomeščanje v njegovem delovnem času.
V času velikega števila obolelih otrok se lahko zgodi, da otrok ne bo pregledan točno ob naročeni uri. Prosimo za potrpežljivost in razumevanje.
Nenujne storitve pri neizbranem zdravniku so samoplačniške.

ZDRAVNIŠKA OPRAVIČILA IN POTRDILA
Za opravičevanje odsotnosti pri pouku ne pišemo zdravniških opravičil. Zdravniška opravičila za športno vzgojo lahko dobijo samo dijaki, ki so zaradi zdravstvenih težav vodeni pri specialistu, ki jim zaradi bolezni ali poškodbe odsvetujejo določene fizične aktivnosti. Zdravniška potrdila za opravljanje počitniškega dela za dijake in študente izdaja izključno dispanzer za medicino dela, prometa in športa.

IZBIRA OSEBNEGA ZDRAVNIKA OB POLNOLETNOSTI

Po zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju imajo mladostniki do 19. leta starosti pravico do izbire osebnega otroškega zdravnika oziroma zdravnika šolske medicine. Po dopolnjenem 19. letu starosti je potrebno poiskati osebnega zdravnika v splošni ambulanti pri zdravniku splošne medicine. Prosimo, da se najkasneje ob dopolnjenem 19. letu oglasite v otroškem dispanzerju ali pošljete e-pošto vašemu pediatru zaradi prenosa zdravstvene dokumentacije.
VLOGA ZA POSREDOVANJE ZDRAVSTVENEGA KARTONA OB MENJAVI OSEBNEGA ZDRAVNIKA
Ko se dogovorite za registracijo pri novem osebnem zdravniku, izpolnite obrazec in ga pošljete po e-pošti, po klasični pošti ali osebno oddate na sprejemu otroškega dispanzerja.